16.11.2011

Marraskuussa: esittely, blogi ja pienryhmän aloitus

Kävin vierailemassa ryhmien muistioissa. Muutamat olivat jo kirjoitelleet ja chattailleet:) Toin muutamia hyviä juttuja tänne.
  • Kuten Marja totesi, chattiin kirjoitettua ei voi poistaa mutta muistion tekstiä voi. 
  • Joku pohti, miten ottaa yhteyttä ryhmän jäseniin; kaikki eivät halua yhteystietojaan julkisiksi.
    •  Millaisia työvälineitä sosiaalinen media tarjoaa, esim. ajan sopimiseen? 
    • Joku ehdotti ryhmälle AC-palaveria, huoneen saa käyttöön meiltä. 
    • Sähköpostiosoitteet teillä onkin, Säteen kutsussa.
  • Päivi kyseli, minne olisi hyvä laittaa ns. lyhyet kysymykset, joihin vastauksetkin ovat lyhyitä. 
    • Ehdotan, että kokeillaan siihen tehtäväkohtaista blogikirjoitusta. Lähetä kysymys (saa myös vastata) alla olevasta kommentti-sanasta.
  • Blogin voit tilata myös sähköpostiisi, ks. vasemmalta Seuraa sähköpostitse.
  • Esittelyjen perusteella meitä on upea joukko mukana Verpaalissa (vielä ehdit)!
    http://www.flickr.com/photos/43145783@N00/2240355694

    4 kommenttia:

    1. Täällä se "eräs kyselijä" eli Päivi Hoo. Kiitos nopeasta reagoinnista! Blogin on siis tarkoitus olla oppimispäiväkirja. Julkisuusaste vaikuttaa luonnollisesti sisältöön eli jos blogi on muidenkin kuin tämän kurssin osallistujien luettavissa, sanansa asettaa aivan eri tavalla pohtiessaan omaa työtään ja tekemisiään. Posterousin ohjeissa sanotaan, että julkisuusasteen voi määritellä. En ole vielä katsonut mitä tietoja minusta vaaditaan blogin luomisvaiheessa, mutta onko varmaa, että jos joudun antamaan nimeni sisältävän s-postiosoitteen, blogiani ei löydy nimeäni googlettamalla, jos en itse sitä halua? Kyllä/ei riittää tässä vaiheessa :)
      Viime aikoina on ollut niin paljon kaikenlaista huolestusta herättävää, että tämä on tarkistettava ensin.

      VastaaPoista
    2. Hei, Päivi Hoo ja kiitos kysymyksestäsi!

      Pelkästään se, että kirjaudut oman nimesi sisältävällä sähköpostiosoitteella ei aiheuta sitä, että blogiasi löydettäisiin esim. googlaamalla. Julkisuusasteita voit valita kolme: 1) julkinen 2) avoin blogiin kutsutuille (tarvitset heidän sähköpostiosoitteensa) 3) salasanalla suojattu (annat salasanan niille, joille haluat). Voit päättää myös, kuka voi lähettää päivityksiä blogiin ja kuka voi kommentoida. Myöskään se, että esiinnyt blogin käyttäjäprofiilissa omalla nimelläsi ei aiheuta sitä, että googlatessa löytyisit. Testasin myös sitä, että vaihdoin yhden avoimen Posterous-blogini URLin omalle nimelleni, eikä se siltikään löytynyt googlatessa. Tämä on sinun tapauksessasi positiivista (markkinointimielessä ei :)) . Wordpress-blogissa on Posterousia enemmän vaihtoehtoja säätää yksityisyyttä. Posterous on yksinkertaisempi ja vaihtoehdot ovat vain nämä, jotka luettelin. Löydettävyys syntyy blogisi otsikoinnista. Blogisi otsikon löytää googlettamalla.

      Vastaukseni on, että on varma, että pelkkä kirjautuminen omalla nimellä ei tee blogistasi nimelläsi löydettävää.

      t. Marja

      VastaaPoista
    3. Kiitos, Merja, perusteellisesta vastauksesta - tuska väheni huomattavasti! Enpä laitakaan sitten otsikoksi Robert Pattinsonia tai Johnny Deppiä... Oppimispäiväkirjahan blogista vain tulee ja yleisöksi riittää tämä kurssi. ;)
      PH

      VastaaPoista
    4. Hei, Päivi! Kiva, jos vastauksestani oli apua :) Ja tsemppiä blogityöskentelyyn! Marja

      VastaaPoista