16.1.2012

Hello tweethearts :)

Toivon mukaan kaikki olette päässeet jo mukaan Twitter-maailmaan! Tiedän, että aluksi Twitter tuntuu hieman oudolta ja sekavalta, mutta toivottavasti monille Twitteristä tulee tulevaisuudessa hyvä ja hyödyllinen kaveri. Itse huomasin alussa, että oli tärkeä löytää hyvä syy, miksi olisin Twitterissä..

Aluksi aloin seurata joitakin julkisuuden henkilöitä silkassa stalker-ominaisuudessa, mutta jossain vaiheessa kiinnostuin yhä enemmän Twitterin mahdollisuuksista. Etsin ja löysin monia mielenkiintoisia seurattavia opetusalalta, saman harrastuksen parista, it-alalta, ties mistä.. En tietenkään malttanut olla kauan hiljaa ja kommentoimatta, joten puolivahingossa ajauduin mitä mielenkiintoisempiin keskusteluihin muiden twiittaajien kanssa.

 Tässä muutama vinkki ja ajatus, jotka ovat nousseet mieleeni:
 • Twitter toimii todella hyvin mobiilisti ja kolmannen osapuolten sovelluksilla (esim. TweetDeck, HootSuite), jopa paremmin kuin alkuperäinen, hieman jäykkä, ohjelma-alusta. Itse luen työmatkalla aamun uutiset ja maailman tapahtumat Twitteristä. Tweettien kautta näen mielenkiintoisimmat uutiset nopeasti, ja halutessani voin siirtyä linkin kautta uutissivulle lukemaan koko jutun.
 • Etsi mielenkiintoisia seurattavia. Katso muiden käyttäjien seurattua/seuraaja -listoja.
 • Kokeile hashtageja. Tällä hetkellä #vaalit2012 on todella suosittu aihe Suomessa ;) Varsinkin TV:n vaalitenttien aikaan!
 • Twitterissä vallitsee myös yleisesti todella ystävällinen ja kohtelias ilmapiiri. Muut tweettaajat ovat usein myös avuliaita, joten kysyä kannattaa.

Lisää ajatuksia torstain webinaarissa :) Olisi mukava myös kuulla teidän mietteitä, ja jo tässä vaiheessa heränneitä ajatuksia Twitterin käytöstä opetustyössä, tai muussa työssä. Tässä vielä linkki Twitter-muistioon. Jos sinulla on jo nyt kysymyksiä tai ajatuksia mielessä, voit kirjoittaa ne muistioon ennen webinaaria. Näin ollen voimme kaikki hieman valmistautua torstain ohjauswebinaarin, ja toivottavasti osaan jakaa kattavampia neuvoja ja vinkkejä teille.

Nähdään! Säde :)

2 kommenttia:

 1. Päivi Hoo kyselee täällä perusasioita. Olen yrittänyt parikin kertaa twiitata Verpaalille, mutta en näe viestiä muualla kuin omassa twitterissä. Pitäisikö sen näkyäkään muualla?

  VastaaPoista
 2. Hei Päivi,

  laitoin sinulle myös tweetin tästä :)

  Kaikki, jotka seuraavat sinua Twitterissä, saavat sinun kirjoittamasi tweetit. Twitterissä "seuraaminen" tai "kaveruussuhde" ei ole automaattisesti kaksisuuntaista, kuten esimerkiksi Facebookissa. Eli sinä voit seurata ketä itse haluat, mutta sinua ei automaattisesti seurata takaisin. Kun olet Twitterissä aktiivinen, saat itsellesi helpommin seuraajia ja näin ollen tweettisi saavat laajemman lukijakunnan.

  Vinkki: Jos kirjoitat tweetin alkuun esim @Sademoon, tweetti näkyy minulle ja kaikille minun ja sinun yhteisille seuraajille. Kun laitat @-mentionin tweetin keskelle tai loppuun, kaikki seuraajasi näkevät tweetin.

  VastaaPoista