Tehtävä 3Tutustu Twitteriin (sosiaalinen media -osio 1)

Tässä tehtävässä tarkoitus on tutustua mikroblogipalvelu Twitteriin. Twitter on yksi maailman suosituimmista sosiaalisen median palveluista ja Twitter mainitaan lähes päivittäin uutisaiheissa sekä mediassa. Jo näistäkin syistä Twitter on tutustumisen arvoinen väline.  1. Mikä on Twitter? Tutustu seuraaviin linkkeihin ja teksteihin. Luo itsellesi Twitter-profiili.

Mikä on Twitter?
Suomenkieliset Twitter-ohjeet
Johdatus Twitterin käyttöön
4 perusohjetta Twitterin käyttöön 
Säteen Twitter-slidet (pdf)

2. Lisää oma @-nimesi tähän muistioon, jotta myös muut voivat löytää sinut Twitteristä. Voit myös vinkata hyvistä seurattavista :)

Etsi itsellesi mielenkiintoisia seurattavia. Jos et seuraa ketään, on etusivusi aikajana tyhjä, eikä Twitterissäsi tapahdu mitään :(

Tässä muutama hyvä seurattava opetusalalta ja muualta, jotta pääset alkuun:

@riikkavai
@tarmotoikkanen
@PauliinaMakela
@MarkettaKoo
@Sariauramo
@arongas
@phonka
@Ilotimo
@jmanninen
@aikataikuri
@HannaToijala
@OpeSade
@mtv3uutiset
@hsfi
@sometu


 3. Kirjoita pieni pohdinta Twitteristä omaan blogiisi. Miten pääsit alkuun? Mihin voisit käyttää Twitteriä? Kuinka voisit hyödyntää Twitteriä opetustyössäsi? Mitkä ovat sinun mielestä Twitterin mahdollisuuksia tai mitkä asiat rajaavat käyttöä?


4. Tutustu seuraaviin teksteihin ja artikkeleihin. Voit pohtia ja kommentoida myös artikkeleista heränneitä ajatuksia blogissasi.

Twitter Tips for Academics
Teaching with Twitter? 
The Ultimate Twitter Guidebook for Teachers
Why Twitter Will Endure
Jos tarvitset apua profiilin luomisessa, tai muuten Twitterin käytössä , pidän Twitter-ohjauswebinaarin torstaina 19.1. kello 15-16 tutussa paikassa AC-huoneessa.

Tee tämä tehtävä sunnuntaihin 5.2.2012 mennessä. Tweet tweet :)