12.3.2012

Jokainen päätös on uuden alku

@Verpaalin webinaariin 8.3.2012 osallistuneet
Verpaali on nyt pikku hiljaa päättymässä, viimeinen webinaari oli torstaina 8.3. Purimme neljännen tehtävän antia ja keskustelimme Verpaali-koulutuksesta, sen lähtökohdista ja tavoitteisesta ja tuloksista. Webinaarissa tuli jopa lähitapaamismainen tuntu - ehkä osallistujat olivat jo sen verran tuttuja toisilleen, että keskustelu alkoi sujua vapaammin. Se oli mukavaa :) Meidän ohjaajien puolesta pahoittelut siitä, että emme olleet kyenneet vielä Verpaalin alkaessa määrittelemään tarkkoja webinaariaikoja, mistä johtuen muutamat eivät päässeet paikalle, vaikka olisivat mielellään olleet läsnä. Tallenteet ja keskustelut ovat vielä toistaiseksi editoimattomina webinaari-sivuilla, yritämme ennättää editoida niitä helpommin katsottaviksi mahdollisimman pian.


Keskustelimme webinaarissa Verpaalin opit ja opet-ajatuskartan kysymysten pohjalta. Tarjoaako verkko-opetus jotakin uutta perinteiseen verrattuna? Mitä mahdollisuuksia verkossa toimiminen tarjoaa pedagogiikan näkökulmasta? Millaisille oppijoille? Millaista turhautumista se voi pahimmillaan aiheuttaa? Keskustelua voi jatkaa tässä.
Miten onnistuimme koko Verpaali-verkkokurssissa? Tavoitteenamme oli luoda yhteisöllis-yksilöllinen kokemus oppimisesta verkossa omaan työhön käytännössä soveltaen kukin omalla tasollaan. Yritimme tarjota helppoja vinkkejä vasta yhteisöllisen median maailmaan tutustuville ja uusia ideoita jo pidemmälle ehtineille. Kaikkiin toiveisiin emme kyenneet vastaamaan tämän koulutuksen puitteissa, esimerkiksi
1. Tekijänoikeudet (hieman ennätimme sivuta tätä teemaa...kokosimme tänne muutamia tärkeitä linkkejä, voit  tutkia näistä ja lisätä hyviä linkkivinkkejä ja kommentteja)
2. Peda-net (Peda-netillä on oma, erillinen auktorisoitu koulutuksensa käyttäjille)
3. Second Life (kiitos Erkille koulutuskutsusta!)
4. Enemmän vinkkejä suoraan kielikoulutukseen (tätä koulutusta varten koottu blogi yhteisöllisen median työkaluista kielikoulutuksessa http://kielenope.blogspot.com ). Arin tilkkutäkki-ideasta intoutuneena syntyi tänään uusi avoin Tilkkutäkki-wiki :D, jos se vaikka ryhtyisi elämään....tilkut täytyy meidän tuottaa sinne itse. Wikejähän emme ennättäneet tämän koulutuksen puitteissa myöskään treenata...


Täytäthän palautelomakkeemme tästä. Palautetta tarvitsemme rahoittajaa varten (Opetushallitus, tämä Verpaali-verkkokurssi oli osa Opening-projektia (blogi http://openingcoope.internetix.fi ), jonka toteutimme yhdessä Otavan Opiston kanssa) - ja tottakai myös meille ohjaajille on arvokasta kuulla, miten meni, missä onnistuimme tällä kertaa ja missä emme. Kyselemme lomakkeessa palautetta myös siitä, että jätämmekö Verpaali-blogin avoimeksi koko laajuudessaan Opening-projektin loppuun saakka (vuosi 2012) vai suljemmeko sen osittain - siellähän on teidän kaikkien blogiosoitteita ja kommentteja. Tähän mennessä saamamme palautteet viittaisivat siihen, että jättäisimme sen avoimeksi melkein kokonaan. Kuulemme ensin teitä kaikkia ja päätämme sitten, mitä teemme. Varmasti perusosa jää avoimeksi pysyvästi.


Viimeisiä tehtäviä saa tehdä vielä maaliskuun loppuun saakka, näin on sovittu muutamien lisäaikaa toivoneiden kanssa. Jokaisella verpalistilla on mahdollisuus saada henkilökohtaista palautetta / vinkkejä ja / tai todistuksen jättämällä yhteystiedot (osoite) tähän muistioon (arkistoitu) (tai sähköpostilla jollekulle meistä ohjaajista). Lupaamme ne toukokuun puoleenväliin mennessä.


Teemme vielä blogiin yhteenvedon koko koulutuksen helmistä uudelle sivulle Opit ja oivallukset (ei vielä luotu).
Lämmin kiitos kaikille Verpaaliin osallistuneille! Tämä oli positiivinen kokemus yhdessä oppimisesta myös meille ohjaajille. Oikein hyvää kevättä!


Verpaalisin terveisin,
Hanna, Säde, Marja ja Maija :)

1 kommentti:

  1. Kaipa teitä ohjaajia voi "syyttää" siitä, että viikonloppu meni intopiukeena Vocaroota ja Vokia kokeillessa, kun kurssilla ei ehtinyt ja tuo mainio vinkkilista sattui silmiin vasta nyt. Kerrassaan mahtavaa! Oppiminen jatkuu, jatkuu, jatkuu...

    terv. Päivi Hoo

    VastaaPoista